Ga terug
chocolade paastaart - paastaart - paastaart maken met Sukrin suikervervangers - paasrecept

Paastaart maken

Recept afdrukken
Op zoek naar een verantwoord paasrecept? Aanschouw deze verantwoorde chocolade paastaart á la Tisha: een no bake chocolade cheesecae
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord chocolade cheesecake, gezonde taart maken, paasrecept, paastaart, paastaart maken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Porties 8
calorieën 295

Benodigdheden

  • 2 Grote diepe kommen
  • Magnetron
  • 1 Springvorm van ca. 23 cm
  • Mixer

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram Amandelmeel
  • 25 gram FiberFin
  • 50 gram cacaopoeder
  • 50 gram Sukrin
  • 25 gram ongezouten boter
  • 50 gram appelmoes zonder suiker
  • 1 theelepel vanille extract

Vulling

Topping

  • Bijvoorbeeld paaseitjes

Instructies

  • Meng het Amandelmeel en de FiberFin in een grote diepe kom. Doe er de Sukrin en cacao poeder bij.
  • Smelt de boter kort in de magnetron en meng het met de appelmoes en het vanille extract.
  • Voeg het bij het meel en meng onder elkaar. Het resultaat is een plakkerige, kruimelige en niet droge massa.
  • Neem een springvorm van ca. 23 cm en gebruik bakpapier als beschermlaag.
  • Schep de massa voor de bodem in de springvorm en duw het goed aan. De achterkant van een lepel kan je hierbij goed helpen.
  • Maak nu de vulling klaar: neem opnieuw een diepe mengkom en breng de cream cheese samen met de Sukrin Icing en Sukrin Karamelsiroop. Gebruik een mixer om de roomkaas op te kloppen. Smelt ondertussen de Sukrin Melkchocolade in de magnetron op een laag wattage. Het kan helpen om een beetje melk toe te voegen om te voorkomen dat de chocolade verbrand raakt.
  • Laat de chocolade even afkoelen terwijl je de roomkaas opklopt op een laag tot gemiddeld tempo (zet de mixer dus niet op power maar doe het gelijkmatig).
  • Voeg de chocolade toe en mix nog even door samen met het vanille extract.
  • Schep de roomkaaslaag op de bodem en verdeel gelijkmatig.
  • Zet voor minstens 2 uur in de koelkast.
  • Kies daarna je topping en serveer!