Ga terug
Sukrin Suikervervangers - Gezonde pompoen scones - Linda snoepgezond

Gezonde pompoen scones

Recept afdrukken
Onze ambassadeur Linda van Snoepgezond houdt net zo erg als pompoen als wij! Ze heeft al een aantal heerlijke recepten met pompoen gemaakt. Dit suikerarme recept van Linda voor gezonde pompoen scones willen we dan ook graag met je delen.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Engels
Diet Vegetarian
Trefwoord gezonde pompoen scones, gezonde scones, pompoen scones
Bereidingstijd 28 min
Totale tijd 28 min
Porties 7 scones
calorieën 212
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Ingrediënten voor de scones

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 30 gram zachte roomboter
  • 40 gram Sukrin
  • 100 ml melk
  • 100 gram pompoenpuree
  • 2 tl pumpkinspice kruiden

Ingrediënten voor de clotted cream

  • 100 ml slagroom
  • 50 gram crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg rustig door elkaar. Gemengd is in dit geval ook gemengd. Strooi een beetje bloem op je aanrecht en leg het deeg erop. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm dik. Draai en deeg regelmatig, zodat het niet teveel kan krimpen. Laat het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten rusten
  • Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg op nieuw uitrolt, moet je het eerst weer even 10 minuten laten rusten, voordat je er nieuwe cirkels uit kunt steken. Een tip: leg je de uitgestoken cirkels tegen elkaar aan op de bakplaat. Op die manier komen de scones in de oven mooi recht omhoog
  • Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk
  • Verlaag de oven temperatuur naar 220°C en schuif de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Voor een zelfgemaakte ‘clotted cream’ klop je de slagroom lobbig en roer je daar de crème fraîche door heen