Ga terug
suikervrije crunchy granola

Suikervrije Crunchy Granola

Recept afdrukken
Als je net zo dol bent op granola als wij, dan spring je vast een gat in de lucht met dit recept! De meeste granola heeft als basis granen met heel veel suiker, dat is natuurlijk niet erg gezond! Met de Sukrin FiberSirup maak je een crunchy en zoete granola zonder dat je hiervoor suikers hoeft toe te voegen!
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord suikervrije crunchy granola
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Porties 10 porties
calorieën 209
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 kopjes noten - wij hebben amandelen, pecannoten en hazelnoten gebruikt
  • 1/4 kopje lijnzaad
  • 1/2 kopje zonnebloempitten
  • 5 el Sukrin FiberSirup
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Hak de noten grof in stukken en mix alle ingrediënten in een kom.
  • Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier, zorg dat het goed verdeeld is.
  • Bak ongeveer 10 minuten op 190°C. Houd de granola goed in de gaten, het verbrandt namelijk snel!
  • De granola wordt crispy wanneer je deze afkoelt. Zorg daarom dat het goed kan koelen op bijvoorbeeld een bakplaat en doe de granola pas in een luchtdichte pot als het helemaal afgekoeld is! Je kunt de granola enkele weken bewaren als je deze luchtdicht opbergt.