Ga terug
Chocolade mousse

Chocolade mousse

Recept afdrukken
Deze hemelse mousse kun je zonder schuldgevoel verorberen. De mousse is suikervrij maar absoluut overheerlijk! Heerlijk in combinatie met gekarameliseerde walnoten. Loopt het water je al in de mond? Snel aan de slag dan!
Gang Bijgerecht, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Frans
Trefwoord Gezonde chocolade mousse, glutenvrije chocolade mousse cake, Suikervrije chocolode mousse
Voorbereidingstijd 10 min
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 min
Porties 2 Porties
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 50 gram Sukrin
  • 100 gram Pure chocolade
  • 100 gram Sukrin chocolade
  • 3 eieren
  • 50 gram gekarameliseerde walnoten

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kom op een pan met warm water te zetten en hierin de chocolade door middel van de hete stoom te smelten. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat daarna een beetje afkoelen.
  • Splits de eieren. Klop het eigeel met een mixer of garde en voeg hier beetje bij beetje de gesmolten chocolade aan toe.
  • Maak de gekarameliseerde noten volgens het recept en voeg deze ook toe. Roer nog even goed door.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Het is goed zodra je de kom op z’n kom kunt houden zonder dat het eruit loopt.
  • Voeg het chocolade mengsel toe aan de eiwitten en meng voorzichtig en rustig met elkaar. Zodat het geheel lekker luchtig blijft.
  • Verdeel over 2 glazen en laat zo’n 3 á 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met nog wat noten en chocoladestukjes. Smullen maar!