Deze hemelse mousse kun je zonder schuldgevoel verorberen. Het recept hebben we van Foodlies, zij is niet alleen dol op suikervrij bakken met Sukrin, maar heeft een grote voorliefde voor chocolade. Daarom moest er naar haar eigen zeggen een dessert komen van chocolade. Heerlijk in combinatie met gekarameliseerde walnoten. Loopt het water je al in de mond? Snel aan de slag dan!
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + minimaal 3 uur tijd om op te stijven
Vrij van: tarwe, gluten,
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, glutenvrij
Allergie informatie: Bevat ei, (wal)noten
Sukrin producten: Sukrin Chocolade, Sukrin
Hoeveelheid: 2 porties
TIP! De gekarameliseerde walnoten kun je natuurlijk ook vervangen met andere gekarameliseerde noten. Deze zijn gemakkelijk te maken met dit recept!
Recept & Fotografie: Lisa van Foodlies
www.foodlies.nl/
Chocolade mousse
Ingrediënten
- 50 gram Sukrin
- 100 gram Pure chocolade
- 100 gram Sukrin chocolade
- 3 eieren
- 50 gram gekarameliseerde walnoten
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kom op een pan met warm water te zetten en hierin de chocolade door middel van de hete stoom te smelten. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat daarna een beetje afkoelen.
- Splits de eieren. Klop het eigeel met een mixer of garde en voeg hier beetje bij beetje de gesmolten chocolade aan toe.
- Maak de gekarameliseerde noten volgens het recept en voeg deze ook toe. Roer nog even goed door.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Het is goed zodra je de kom op z’n kom kunt houden zonder dat het eruit loopt.
- Voeg het chocolade mengsel toe aan de eiwitten en meng voorzichtig en rustig met elkaar. Zodat het geheel lekker luchtig blijft.
- Verdeel over 2 glazen en laat zo’n 3 á 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer met nog wat noten en chocoladestukjes. Smullen maar!