Havermout macarons
Recept afdrukken
Zijn we niet allemaal dol op de luxe Franse macarons? In veel series en films zie je dit koekje in allerlei kleuren voorbij komen. Maar met een beetje Hollandse nuchterheid geef je dit koekje een hele lekkere twist.
Gang Tussendoortje
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord havermout macarons, suikervrije havermout macarons
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 20 koekjes
calorieën 180
Auteur Sukrin
150 gram boter 120 gram Sukrin 2 kleine eieren 600 gram havermout 2 el Sukrin FiberSirup 4 el Sukrin FiberFin
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter, FiberSirup en Sukrin in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de havermout toe, roer goed door.
Voeg ook de 2 eieren toe en de FiberFin.
Gebruik twee lepels en maak kleine balletjes.
Plaats de balletjes op de bakplaat en druk lichtjes aan.
Bak de macarons in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.