Engelse Amandel shortbread
Recept afdrukken
Ken jij shortbread? Dat zijn een soort zanddeeg koekjes. Vooral erg populair in Engeland, maar natuurlijk ook heerlijk van eigen bodem! Verschil met deze Sukrin variant is dat deze shortbreads maar liefst een fractie van de koolhydraten bevatten.
Gang Tussendoortje
Keuken Engels
Trefwoord amandel shortbread, glutenvrije amandel shortbread, suikervrije amandel shortbread
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 10 stuks
calorieën 154
Auteur Sukrin
150 gram Sukrin Amandelmeel 100 gram boter 40 gram Sukrin Gold 40 gram amandelen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
Meng de boter met de Sukrin Gold en het amandelmeel tot een stevig deeg.
Hak de amandelen in grove stukken en voeg deze toe aan je deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol van het deeg een soort grote worst en snijd hier de shortbread uit. Als het goed is kun je zo'n 10 stuks uit dit beslag halen van zo'n 1.5 cm dik.
Leg de plakken op de bakplaat met voldoende ruimte er tussen.
Bak ongeveer 10 minuten.
Laat goed afkoelen op een rek, zo worden ze extra knapperig.
In een luchtdichte doos kun je ze een paar dagen goed houden.