Ga terug
koolhydraatarme bossche bol recept - sukrin natuurlijke suikervervanger erythitol - clubslank - koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme bossche bol

Recept afdrukken
Een gezonde leefstijl naleven én genieten van een bossche bol? Het kan met dit recept voor een koolhydraatarme bossche bol!
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord koolhydraatarme bossche bol, koolhydraatarme recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Porties 6
calorieën 389

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • 1 Grote kom
  • 2 Kleine kommetjes
  • Handmixer
  • Bakplaat
  • Spuitzak
  • Pannetje

Ingrediënten

Voor de ‘soesen’:

  • 4 eiwitten eiwitten (van M/L eieren) op kamertemperatuur
  • 1 el Sukrin+
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 2,5 el Sukrin+

Topping

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf (met een handmixer) . Zorg er eerst voor dat de kom en gardes die je gaat gebruiken vetvrij zijn. Maak het eventueel vetvrij door een paar druppels citroensap met een stukje keukenrol de kom te ontvetten. Doe de eiwitten in een kom, en voeg een snufje zout toe en begin met kloppen. Zodra het mengsel schuimig begint te worden voeg je Sukrin+ en theelepel vanille extract en bakpoeder toe. Klop de eiwitten totdat ze niet meer doorzichtig zijn en stijve pieken geeft.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier, en maak vervolgens 6 gelijke bollen van het stijfgeklopte eiwit.
  • Bak de bollen voor 25 á 30 minuten in de oven. Het kan zijn dat de bollen inzakken, maar zodra je ze gaat vullen met slagroom komt het helemaal goed! (dan worden ze weer bol)
  • Haal de bollen uit de oven, en laat ze volledig afkoelen.
  • Klopt ondertussen de slagroom met Sukrin+ en vanille extract stevig met een handmixer. Schep de slagroom in een spuitzak.
  • Maak nu in elke bol aan de onderkant een klein gaatje. Spuit de slagroom nu in de bollen totdat de bollen goed gevuld zijn.
  • Smelt de chocolade (dit kan in de magnetron of au bain-marie).
  • Dip de bollen in de gesmolten chocolade.
  • Leg de bossche bollen nu op een bordje (met eventueel een bakpapiertje eronder), en zet ze een uurtje in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Het lekkerste zijn ze wanneer je ze een paar uur in de koelkast zet, en ze daarna serveert. De bossche bollen zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast.