Ben jij gek op donuts? Vaak passen deze niet in een gezonde leefstijl vanwege de vele suikers die donuts bevatten. Echter is onze ambassadeur Tisha weer de keuken ingedoken om gezonde donuts te maken. Dit zijn niet zomaar gezonde donuts, het zijn donuts waar je volledig zonder schuldgevoel van kunt genieten.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Diet Diabetic, Vegetarian
Trefwoord gezonde donuts, suikervrije donuts
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 5donuts
calorieën 130
Auteur Sukrin
Ingrediënten
Ingrediënten voor de donuts
100gram eiwitpoederin de smaak salted caramel
35gramSukrin Kokosmeel
25gramSukrin Gold
1elSukrin Karamelsiroop
150gramappelmoeszonder toegevoegde suikers
1tlbakpoeder
1tlkaneel
1snufjenootmuskaat
Ingrediënten voor de frosting
35gramSukrin Icing
1elwater
1elSukrin Karamelsiroop
1snufjekaneel
1elSukrin Gold
Instructies
Verwarmde oven op 160 graden.
Meng het eiwitpoeder samen met de kruiden, de SukrinGold, het bakpoeder en het kokosmeel.
Vervolgens voeg je de appelmoes en de siroop toe. Roer voorzichtig. In het begin zal je denken dat je te weinig natte ingrediënten hebt, maar met enig geduld zal je zien dat het een homogene, luchtige massa wordt.
Neem nu een donutbakblik en smeer dit in met kokosolie.
Vul nu de donutvormpjes een voor een tot de bovenkant. Dit kun je met een gewone lepel doen, maar een spuitzak werkt vlotter.
Zet de donuts voor 10 minuten in de oven. Let op dat de donuts deze tijd niet overschrijden. De eiwitpoeder salted caramel kan de neiging hebben om uit te drogen op deze manier. Zo zal er heel wat smaak van de donuts verloren gaan. Dat zou zonde zijn!