Je ochtend kan niet beter beginnen dan met zo'n vrolijk gekleurd bak pindameelpap met zelfgemaakte frambozen jam. We hebben dit recept gevonden op Bix's blog. Zij is erg fan van Pindameel en verzint allerlei heerlijke recepten voor die voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn!
Gang Ontbijt
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 1portie
calorieën 222
Auteur Sukrin
Ingrediënten
1elPindameel
30gramhavervlokken
100mlamandelmelk (ongezoet!)
40grambevroren frambozen
1elmaple siroop
goede schep natuurlijke yoghurt of kefir
Instructies
Voor de zelfgemaakte frambozenjam verwarm je op een laag vuurtje de bevroren frambozen samen met de maple siroop/honing en een eetlepel water. Meng goed met elkaar, laat zo'n 10 minuten borrelen en roer goed en prak de frambozen een beetje fijn, totdat er een dikke saus ontstaat.
Meng de havermoutvlokken samen met het pindameel in een pan en voeg de amandelmelk samen met zo'n 50 ml water toe.
Zet op een laag vuurtje en laat 5 minuten lichtjes inkoken, totdat je een dikke papachtige structuur hebt.
Doe in een leuk kommetje en giet er je frambozenjam overheen.