Ga terug
pindapap met frambozenjam

Pindapap met frambozen jam

Recept afdrukken
Je ochtend kan niet beter beginnen dan met zo'n vrolijk gekleurd bak pindameelpap met zelfgemaakte frambozen jam. We hebben dit recept gevonden op Bix's blog. Zij is erg fan van Pindameel en verzint allerlei heerlijke recepten voor die voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn!
Gang Ontbijt
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 portie
calorieën 222
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 1 el Pindameel
  • 30 gram havervlokken
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet!)
  • 40 gram bevroren frambozen
  • 1 el maple siroop
  • goede schep natuurlijke yoghurt of kefir

Instructies

  • Voor de zelfgemaakte frambozenjam verwarm je op een laag vuurtje de bevroren frambozen samen met de maple siroop/honing en een eetlepel water. Meng goed met elkaar, laat zo'n 10 minuten borrelen en roer goed en prak de frambozen een beetje fijn, totdat er een dikke saus ontstaat.
  • Meng de havermoutvlokken samen met het pindameel in een pan en voeg de amandelmelk samen met zo'n 50 ml water toe.
  • Zet op een laag vuurtje en laat 5 minuten lichtjes inkoken, totdat je een dikke papachtige structuur hebt.
  • Doe in een leuk kommetje en giet er je frambozenjam overheen.
  • Eet samen met wat yoghurt.