Ga terug
brownies met banaan en walnoten

Brownies met banaan en walnoten

Recept afdrukken
Van brownies zijn er ontelbare recepten op het internet te vinden. Ook wij hebben verschillende varianten en kunnen eerlijk gezegd niet zo goed kiezen welke we nu het allerlekkerste vinden! Deze variant van Foodlies maakt sowieso kans!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije brownies met banaan en walnoten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 9 porties
calorieën 203
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 150 gram Sukrin Amandelmeel
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 40 gram cacao
  • 50 gram kokosolie
  • 80 gram pure chocolade (70%)
  • 100 gram Sukrin chocolade
  • 30 gram Sukrin
  • 75 gram walnoten
  • 2 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen met een vork fijn. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer je rijpe bananen hebt.
  • Smelt de kokosolie in een pan en voeg 30 gram pure chocolade toe.
  • Klop de eieren los in een aparte bak en voeg een scheutje melk toe.
  • Voeg nu de gesmolten chocolade aan de eieren toe en meng daarna goed met de geprakte banaan.
  • In een aparte kom voeg je het amandelmeel, de cacao, Sukrin, walnoten en bakpoeder door elkaar.
  • Smelt de overige chocolade en voeg deze ook toe. Meng nu alles goed met elkaar tot je een glad en nat deeg hebt.
  • Vet een bakblik in met wat kokosolie of bakspray en stort het chocolade mengsel hierin.
  • Bak in ongeveer 35 minuten gaar.