Chocolade boomstammetjes
Recept afdrukken
Voor deze heerlijke chocolade boomstammetjes heb je maar weinig nodig! De ingrediënten uit dit recept zullen in meer of mindere mate vaak aanwezig zijn in je keukenkastjes. Wat maakt dat je dit in een handomdraai kunt maken voor wanneer je bijvoorbeeld een keer onverwachts bezoek krijgt!
Gang Tussendoortje
Trefwoord chocolade boomstammetjes, glutenvrije chocolade boomstammetjes, suikervrije chocolade boomstammetjes
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Porties 8 boomstammetjes
calorieën 189
Auteur Sukrin
200 gram fijn gemalen havermout (glutenvrij) 3 el Sukrin+ warm water 1 reep Sukrin chocolade cacaopoeder Sukrin Melis
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Roer de Sukrin+ door het havermeel, voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een kneedbaar deeg ontstaat.
Breek de chocolade in de gelijnde stukken. Kneed steeds een stuk deeg om een stuk chocolade heen. Boetseer er een stammetje van.
Vul een kom met water en leg de stammetjes erin.
Rol ze daarna door de cacaopoeder en leg op de bakplaat.
Bak de stammetjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf controleren.
Bestrooien met Sukrin Melis.