Aan bakken met wortel zijn we inmiddels gewend, maar dat je ook de heerlijkste cakes en taarten kunt maken met courgette is voor velen nieuw. De kokosolie maakt dit brood extra smeuïg, terwijl het speciale Sukrin amandelmeel ervoor zorgt dat je extra vezels binnenkrijgt en maar weinig vet!
Mix eerst de droge ingrediënten met elkaar. Begin met het Sukrin Amandelmeel en mix deze goed met de cacao. Voeg vervolgens de baking soda en de Sukrin Gold toe.
Breek de eieren boven het droge mengsel en mix erdoorheen.
Voeg nu ook de kokosolie toe en mix goed.
Schep nu de geraspte courgette erdoor.
Breng op smaak met de kaneel of koekkruiden en voeg een snufje zout toe.
Vet een cakeblik in met kokosolie en bestuif nog even met het amandelmeel. Dit zorgt ervoor dat straks de cake gemakkelijk loskomt.
Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten gaar.
Laat zo'n 2 uur afkoelen op een rek.
Serveer en smullen maar! Je kunt de cake best een paar dagen goed houden in een afgesloten, luchtdichte bak.