Aan bakken met wortel zijn we inmiddels gewend, maar dat je ook de heerlijkste cakes en taarten kunt maken met courgette is voor velen nieuw. De kokosolie maakt deze cake extra smeuïg, terwijl het speciale Sukrin amandelmeel ervoor zorgt dat je extra vezels binnenkrijgt en maar weinig vet! Een heel verantwoorde chocolade cake dus! Ideaal nu de courgettes weer heel goedkoop in de winkels liggen.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, gluten en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 85 kcal
- Eiwit: 7,7 gram
- Koolhydraten: 2,4 gram
- waarvan suiker: 1,6 gram
- Vet: 4,4 gram
TIP! Voeg ook eens wat gehakte noten zoals walnoten toe of wat rozijnen, dit maakt de cake extra feestelijk!
Foto: cindysrecipesandwritings
Recept: SukrinNL

Suikervrije courgette chocolade cake
Aan bakken met wortel zijn we inmiddels gewend, maar dat je ook de heerlijkste cakes en taarten kunt maken met courgette is voor velen nieuw. De kokosolie maakt dit brood extra smeuïg, terwijl het speciale Sukrin amandelmeel ervoor zorgt dat je extra vezels binnenkrijgt en maar weinig vet!
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 30 gram Sukrin Gold
- 30 gram ongezoete cacao
- 1/2 el baking soda
- 2 grote eieren
- 2 el kokosolie
- 1 courgette
- snufje zout
- snufje kaneel of koekkruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Was de courgette en rasp deze fijn.
- Mix eerst de droge ingrediënten met elkaar. Begin met het Sukrin Amandelmeel en mix deze goed met de cacao. Voeg vervolgens de baking soda en de Sukrin Gold toe.
- Breek de eieren boven het droge mengsel en mix erdoorheen.
- Voeg nu ook de kokosolie toe en mix goed.
- Schep nu de geraspte courgette erdoor.
- Breng op smaak met de kaneel of koekkruiden en voeg een snufje zout toe.
- Vet een cakeblik in met kokosolie en bestuif nog even met het amandelmeel. Dit zorgt ervoor dat straks de cake gemakkelijk loskomt.
- Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten gaar.
- Laat zo'n 2 uur afkoelen op een rek.
- Serveer en smullen maar! Je kunt de cake best een paar dagen goed houden in een afgesloten, luchtdichte bak.