Ga terug
Sweet paprika taartje

Sweet paprika taartje

Recept afdrukken
Dit tricolore sweet paprika taartje is weer eens heel wat anders en zeker de moeite waard om te proberen. Dus hup! De keuken in en bakken maar!
Gang Bijgerecht
Trefwoord Gezonde taart, Glutenvrije taart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 1 Taartje
calorieën 235
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 Groene paprika
  • 200 gram Walnoten
  • 2 Bananen
  • 1 el Sukrin Fiberfin
  • 100 gram Boekweitmeel
  • 100 gram Zonnebloempitten
  • 1 el Bakingsoda
  • 1 tl Appelcider azijn
  • Kokosolie om bakvorm mee in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een kleinehoge ronde springvorm (18 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier.
  • Snij de paprika’s in helften, verwijder de zaadlijsten. Snij drie helften in kleine stukjes.
  • Pureer de rest van de ingrediënten, behalve de bakingsoda, in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • Voeg de bakingsoda toe, schenk hier wat azijn op, zodat de bakingsoda activeert.
  • Pureer kort door.
  • Roer de stukjes paprika door het beslag, en stort in de vorm.
  • Tik de vorm wat aan, zodat het beslag goed verdeeld is en de eventuele bubbeltjes uit het beslag gaan. 
  • Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
  • Laat afkoelen en smullen maar!