Sukrin vs Steviala

De meeste mensen weten dat suiker ongezond voor je is en gaan met deze reden vaak op zoek naar een vervangende variant die wel gezond is voor het lichaam. Er zijn veel soorten suikervervangers die voordelen met zich meebrengen maar niet alle suikervervangers hebben uiteindelijk hele positieve effecten. Toch zijn er twee varianten die gezond zijn en uiteindelijk veel voordelen met zich meebrengen! Dit zijn de suiker varianten van fabrikanten Sukrin en Steviala. Beide leveranciers verkopen een gezonde 100% natuurlijke suikervervanger alleen zijn de suikervervangers net iets anders vergaard.

Gezonde suikervervangers

Zowel Sukrin als Steviala zijn gezonde suikervervangers die op allerlei manieren gebruikt kunnen worden. Je kan de suikervervangers gebruiken in je baksels, in de koffie of als smaakversterker in de yoghurt of kwark. Het voordeel van deze merken is dat ze geen suiker bevatten en daarom uitermate geschikt zijn voor diabetici of mensen die een suikervrij dieet volgen! Gewone suiker kan zorgen voor een suikerverslaving, je kan er van aankomen of het zorgt voor enorme stemmingswisselingen door de suikerdip die je krijgt na het nuttigen van suiker. Goed nieuws! De suikervervangers van Sukrin en Steviala zijn geheel vrij van al deze nare bijwerkingen. Deze suikervervangers bevatten namelijk (haast) geen calorieën, zijn 100% natuurlijk, zorgen niet voor een suikerdip én zijn ook nog eens goed voor je tanden!

Ingrediënten & voedingswaarden

Toch zit er een verschil in beide voedingsproducten. Ze zijn namelijk op een andere manier vergaard wat ook weer zorgt voor een andere structuur en smaak. 

Grondstoffen
Sukrin: Erythritol
Steviala: Stevia

Sukrin is gemaakt van de suikeralcohol erythritol. Erythritol is een polyolen soort en is afkomstig uit suikers van onder andere peren, champignons en meloenen. Sukrin is suikervervanger die 100% op natuurlijke basis is vergaard uit deze voedingsproducten en daarom veilig is verklaard door de Europse autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Sukrin heeft het e-nummer E968 en is zo te herkennen als het in producten is verwerkt.

Steviala bevat de zoetstof Stevia en is afkomstig van de steviaplant. Net als Sukrin bevat Stevia (haast) geen calorieën en is daarom een suikervervanger die geschikt past binnen allerlei soorten dieëten. De steviaplant is zoet door de steviolglycosiden, e-nummer E960. Stevia is net als Sukrin een gezond alternatief voor suiker en kan genuttigd worden door diabetici.

Voedingswaarden per 100 gram

Sukrin

Energie: 0 kj/0 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 100 g

waarvan suikers: 0 g

waarvan polyolen: 100 g

Eiwitten: 0 g

Zout: 0 g

Steviala Stevia

Energie: 0 kj /0 kcal

Vetten: 0 g

Koolhydraten: 0 g

waarvan suikers: 0 g

waarvan polyolen: 0 g

Eiwitten: 0.1 g

Zout: 0 g

Sukrin en Steviala

Wanneer je de producten zo naast elkaar houdt zou je bijna denken dat er geen verschillen in zitten. Dit is echter wel het geval. De één bevat meer smaak dan de ander en de structuur is ook niet helemaal hetzelfde. Steviala is bijvoorbeeld een stuk zoeter dan Sukrin. Je hebt hierdoor minder Steviala nodig om smaak te geven aan jouw baksels of kopje koffie. De sterkte van de Steviala suikervervanger is 1 op 1 te vergelijken met suiker. Van Sukrin heb je daarentegen meer nodig om hetzelfde zoete effect te krijgen als 'gewone' suiker. Toch wordt Sukrin vaak gekozen boven de zoete smaak van Steviala. Sukrin is namelijk qua smaak en structuur veel meer te vergelijken met gewone suiker. De smaak is hetzelfde en de structuur is net zo kristalachtig als suiker. Bovendien heeft Sukrin geen chemische bijsmaak waardoor je de producten van Sukrin gemakkelijk kan mixen en matchen in allerlei baksels en gerechten zonder last te hebben van een vervelende bijsmaak.

sukrin

 

Bestel Sukrin hier! 

Voordelen van Sukrin

Zoals bovenstaand aangegeven lijken Steviala en Sukrin erg op elkaar alleen verschillen de suikervervangers in smaak, structuur en sterkte. Het nuttigen van Sukrin producten brengt nog een hoop voordelen met zich mee:

 • - Je hebt geen last van bloedsuikerschommelingen
 • - Je kan het veilig gebruiken bij een candidadieet
 • - Het beschermt de bloedvaten
 • - Het is tandvriendelijk, remt bacteriën af en voorkomt gaatjes

De belangrijkste voordelen van Sukrin:

 • - 0 kcal per 100 gram
 • - 100% natuurlijk
 • - geschikt voor diabetici
 • - tandvriendelijk
 • - smaakt en ziet eruit als suiker

Bakken met suikervervangers

Nu je gelukkig wat meer weet over écht gezonde suikervervangers is het tijd om de keuken in te duiken en jouw favoriete baksels te bakken met de suikervervanger Sukrin. Kies bijvoorbeeld voor onze meelproducten, onze bakmixen of geniet van de smakelijke natuurlijke suikervervangers als de de Sukrin siroop. Inspiratie opdoen? Wij hebben een aantal heerlijke recepten op een rijtje gezet!

De klantenservice staat graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

 

Sukrin eBook

Gratis ebook met lekkere suikervrije recepten!

Geniet van heerlijke suikervrije en natuurlijke gerechten en baksels!

 • ✔ Direct te downloaden als PDF
 • ✔ Maar liefst 18 verrassende en simpele recepten
 • ✔ Inclusief ontbijt, lunch, zoete lekkernijen en smoothie recepten
 • ✔ Handige tips, weetjes en ruimte voor eigen creaties

Nu Downloaden