Dit recept hebben we van Danique van Elite life. Naar haar idee is dit de perfecte lente cake! Gauw tijd dus om deze lekkernij zelf te maken! De cake zelf is al heerlijk, maar met de frosting is hij nóg lekkerder!
Uit dit recept haal je 11 plakken. Je kunt ‘m een paar dagen in de koelkast goed afgesloten bewaren, maar heb je wat meer tijd nodig om ‘m op te eten? Vries ‘m dan per plakje in, dan heb je altijd een vers plakje klaar liggen!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin
Porties: 11 plakken
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 147 kcal
- Eiwit: 5,2 gram
- Koolhydraten: 12,1 gram
- waarvan suiker: 3 gram
- Vet: 8 gram
Elite life
TIP! Voeg ook eens wat extra limoen toe voor een extra kick!
Lemon Poppyseed Cake
Ingrediënten
Ingrediënten cake
- 165 gram speltmeel
- 110 ml halfvolle melk
- 60 gram Sukrin
- 60 gram roomboter
- 25 gram maandzaad
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 2 citroenen
- snufje zout
Ingrediënten frosting
- 150 gram Philadelphia light
- 20 gram Sukrin
- 1 tl citroensap
- 1/2 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Doe het speltmeel, maanzaad en zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
- Doe de roomboter, Sukrin, eieren, melk, citroensap van 1,5 citroen, citroenschil van 2 citroenen en het vanille extract in een andere kom en klop dit tot een mooi geheel.
- Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte.
- Schep het beslag in een cakeblik en zet hem in de oven voor 30 minuten.
- Doe in een kommetje de ingrediënten voor de frosting en mix deze goed door elkaar. Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je de frosting erop doet.
- Enjoy!