Pompoen pannenkoekjes

Gerecht en foto Mathijs Vrieze
Zo lekker! Een pannenkoek met verstopte groente erin. Super healthy en heel lekker! Het recept is eerder gemaakt op de gezondheidsbeurs door Mathijs Vrieze. Nieuwsgierig naar het recept bekijk het dan snel!

Healthy pancakes

Luchtige, kleine en dikkere pannenkoekjes. Just the American style. Makkelijk te keren en te gooien in je koekenpan dus laat je kookkunsten eens zien! Met onderstaand recept maak je zo'n 16 tot 20 pannenkoekjes. 
 
Bereidingstijd: 15 minuten 
Hoeveelheid: 16 tot 20 pannenkoekjes geschikt voor 4 personen
Allergieën: Eieren
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold, Sukrin FiberSirup 

Ingrediënten 

Bereidingswijze 

  1. Je kunt voor de pannenkoeken een gewone pompoen of een flespompoen gebruiken. Was de pompoen en snijd in kleine stukjes. 
  2. Bak de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar in een beetje boter of olie. 
  3. Hierna moet je de pompoen gaan prakken. Je kunt hiervoor  het beste een pureestamper of vork gebruiken.
  4. Voeg de eieren toe aan de pompoenpuree. Voeg hier het amandelmeel, speculaas-koekkruiden en vanille extract met de Sukrin Gold aan toe. Meng het beslag met een garde glad.  
  5. Gebruik 2 koekenpannen, en zet op middelhoog vuur. Voeg hier een klein beetje boter aan toe. 
  6. Schenk met een sauslepel (maatlepel) het beslag van ongeveer 1 centimeter dik in de pannen. Je kunt er ongeveer 3 tot 4 kwijt in de pan. 
  7. Tijd om te gooien! Als de bovenkant van de pannenkoek mat is kun je de pannenkoekjes de eens voorzichtig omdraaien. Zodra er een stevige structuur aan zit kan ik het niet laat om een keertje te gooien! Jij wel?
  8. Het makkelijkst is om alle pannekoekjes te maken en warm te houden op een bord met aluminiumfolie. Serveer je creatie met het zachte fruit en een blaadje basilicum.

TIP: Garneer met de heerlijke Sukrin FiberSirup!