Bessen cream pie

Cream pie
Het is weer eens tijd om een heerlijke taart te maken! Het recept is niet moelijk en  perfect voor elke gelegenheid. De taart is opgedeeld in een heerlijke bodem en een vulling. Uiteraard helemaal zonder suiker, maar wel zo lekker dat je je vingers er bij op wilt eten!

Bereidingstijd: 45 minuten
Vrij van: suiker, glutenvrij
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, suikervrij, glutenvrij
Allergie informatie: 
Sukrin producten: Sukrin, Sukrin FiberFin, Sukrin Amandelmeel
Hoeveelheid: 12 stuks

Ingrediënten

Voor de bodem:
Voor de vulling:
  • 100 ml bosbessen/bosbessenjam + Sukrin naar smaak
  • 100 ml frambozen/frambozenjam + Sukrin naar smaak
  • 400 ml room
  • 1 eetlepel Sukrin
Voor de topping:
  • 400 ml room
  • 1 eetlepel Sukrin
  • 600 gram verse frambozen
  • 300 gram verse bosbessen

Hoe je het maakt

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop voor de bodem de eieren los met de Sukrin voor ongeveer 5 minuten lang. 
  3. Klop hierna de bloem, het bakpoeder door elkaar en meng het vervolgens met het voorgaande mengsel. 
  4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het geheel 30 minuten in het midden van de oven. 
  5. Haal het deeg weer uit de oven en laat het iets afkoelen.
  6. Snij het vervolgens horizontaal in drie delen. (Je kan de stukken wat bevochtigen met melk of vruchtensap zodat het niet droog wordt.)
  7. Voor de vulling meng je hierna de bosbessen met Sukrin en leg je ze op de bodem. 
  8. Klop hierna de (slag)room en verspreid deze over het fruit en plaats een gedeelte van de taart erop. 
  9. Herhaal dit vervolgens met het overige fruit en de slagroom en plaats het laatste gedeelte erop.
  10. Bedek tot slot de gehele taart met overige slagroom en versier het met bosbessen en frambozen. 
  11. Eetsmakelijk en geniet!

TIP! Bereid de taart één dag van te voren, dan zal het deeg alles goed absorberen en wissel af met andere vruchten!