Wat een beauties hè! Bijna te mooi om op te eten, maar wel doen hoor! Want ze zijn misschien nog wel lekkerder dan dat ze eruit zien! En oké, we geven toe dat deze chocolade truffels niet bepaald gezond zijn te noemen, maar af en toe gewoon genieten van iets heel erg lekkers kan best wel! In ieder geval is de suiker vervangen door Sukrin Gold, hierdoor lever je niet de zoete smaak in, maar bevatten ze net wat minder calorieën!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 82 kcal
- Eiwit: 1,2 gram
- Koolhydraten: 1,4 gram
- waarvan suiker: 1 gram
- Vet: 7,5 gram
TIP! Heerlijk te serveren met deze Banaan balletjes!
Recept: uit het boek “bakeglede uten sukker” van Annika Rogneby
Chocolade truffels
Wat een beauties hè! Bijna te mooi om op te eten, maar wel doen hoor! Want ze zijn misschien nog wel lekkerder dan dat ze eruit zien! En oké, we geven toe dat deze chocolade truffels niet bepaald gezond zijn te noemen, maar af en toe gewoon genieten van iets heel erg lekkers kan best wel!
Ingrediënten
- 100 gram donkere chocolade (85%) of suikervrije Sukrin Melk Chocolade
- 75 ml slagroom
- 1 el boter
- paar druppels menthol essence (kaneel of sinaasappel is ook heel lekker!)
- 2 tl Sukrin Gold
- snuf zout
- cacaopoeder om mee te garneren
Instructies
- Hak de chocolade grof en doe in een bak.
- Verwarm een pan met water op het vuur en zet hier de bak met chocolade op.
- Voeg naar smaak de menthol essence toe.
- Verwarm de chocolade au bain marie en voeg ook het room en de boter toe.
- Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, zet je de bak in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 3 uur.
- Haal het afgekoelde chocolademengsel uit de koelkast en vorm balletjes.
- Rol ze nog even in cacao poeder of eventueel in Sukrin Melis. Je kan ze eventueel ook in een combinatie van cacao en kaneel rollen, voor een spicy effect!
- Bewaar in een koele plek, goed afgedekt. Net voor het serveren even uit de koelkast halen.