Dit suikerarme recept voor een Zwitserse rol is wat compacter dan dat je misschien gewend bent, maar heerlijk toch! Het is belangrijk om de eiwitten en de Sukrin:1 zo goed mogelijk op te kloppen. Zeef eerst het amandelmeel, zo krijg je een veel luchtiger beslag! Heb je een hele sterke heteluchtoven? Zet deze dan wat zachter, anders kan het beslag naar één kant van de oven worden geblazen! Dit is op zich geen moeilijk recept, maar heeft wat tricky dingetjes in zich. Gewoon vaak oefenen dus, want ook misbaksels zijn vaak lekker!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikerarm, glutenvrij, proteïnedieet, ketodieet, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel) en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin FiberFin, Sukrin:1
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 50 kcal
- Eiwit: 4,1 gram
- Koolhydraten: 3,4 gram
- waarvan suiker: 1,1 gram
- Vet: 3,5 gram
Tip! Voeg behalve jam ook eens een extra laagje Griekse yoghurt met wat Sukrin Icing toe!
Suikervrije Zwitserse rol met aardbeien
Dit suikervrije recept voor een Zwitserse rol is wat compacter dan dat je misschien gewend bent, maar heerlijk toch! Het is belangrijk om de eiwitten en de Sukrin:1 zo goed mogelijk op te kloppen.
Ingrediënten
- 50 gram Sukrin Amandelmeel
- 4 medium eieren
- 100 gram Sukrin:1
- 50 gram Sukrin FiberFin
- 1 tl bakpoeder
- 3-4 el suikervrije aardbeien jam
- wat verse aardbeien om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Scheid het eiwit van het eigeel. In dit recept gebruik je alleen het eiwit.
- Mix de eiwitten met de Sukrin:1 totdat je een witte schuimende stijve massa hebt.
- Meng in een andere kom de amandelmeel, Fiberfin en het bakpoeder goed met elkaar. Mix goed.
- Voeg nu beetje bij beetje je droge ingrediënten toe aan je eiwitmengsel. Vouw dit als het ware samen.
- Bekleed een dunne bakplaat of Zwitserse rol plaat met bakpapier.
- Verdeel het beslag over je bakplaat en zorg dat deze ongeveer even dik overal is.
- Bak 7 minuten in de oven.
- Haal de plaat uit de oven en leg er een vochtige theedoek overheen om af te koelen.
- Keer de bakplaat om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
- Smeer in met de jam en rol onmiddellijk daarna op.
- Vouw de vochtige theedoek zo'n 5 minuten om de Zwitserse rol heen. Garneer met wat verse aardbeien!
- Je kunt de Zwitserse rol het beste bewaren in een luchtdichte doos.