Staat er binnenkort een high tea gepland? Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder scones. Probeer eens onze versie van de traditionele scones. Ze zijn glutenvrij, koolhydraatarm maar toch even lekker! Maak het af met een huisgemaakte jam van bessen met Sukrin poedersuiker. Met diit recept maak je 10-12 verukkelijke scones.
Lees meer...

Deze limoencakejes zijn zo yummy dat je bijna niet kan geloven dat ze slechts 2.5 net. koolhydraten per stuk bevatten! Dus zin in een echte traktatie? Maar wil je liever niet teveel suiker en/of koolhydraten binnenkrijgen op een dag? Maak dan snel deze heerlijke cupcakes! Met dit recept maak je 8 heerlijke fris zoet/zure limoencupcakes. 
Lees meer...

Vaak in de maand december krijgen we van ons werk of vrienden een kerststol. Dit winterse krentenbroode lijkt hier wel een beetje op, maar is nog lekkerder! Zoals je van ons gewend bent is dit recept natuurlijk helemala glutenvrij en zijn er ook geen suikers toegevoegd. Pak 'm leuk in met wat bakpapier en een stuk touw en je hebt het ideale kadootje om weg te geven! Jij een lekker ruikend huis, zij een heerlijk winters krentenbrood, waar je hopelijk zelf ook een stukje van mag!
Lees meer...

Deze Italiaanse lekkernij betekent letterlijk vertaald gekookte room. Heel moeilijk is dit recept dan ook niet, maar de toevoeging van sinaasappel en vanille maakt dat dit Zuidelijke toetje super lekker is! Je kunt de gelatine eventueel vervangen met agar agar, zo maak je het recept vegetarisch. 
Lees meer...

Deze havermout chocolade bites zijn zo simpel om te maken, overheerlijk en een stuk gezonder voor je lichaam. Ideaal als snack na een workout met een gezonde dosis proteïne van de amandelmeel en havermout en de goede vetten van de kokosolie. Het bevat 30% minder calorieën en de 50% minder koolhydraten vergeleken met een koekje uit de supermarkt!
Lees meer...

Steeds vaker zie je golden milk of kurkuma melk voorbijkomen. In hippe en gezonde eettentjes zie je het af en toe zelfs al op de kaart staan! Het belangrijkste ingrediënt van Golden Milk is kurkuma. En hiervan wordt beweerd dat het allerlei gezondheidsvoordelen heeft. Veel recepten die wij tegenkwamen bevatte helaas suiker of honing. Daarom werd het voor ons de hoogste tijd om ultieme Golden Milk recept te maken! Heerlijk op een gure winterdag en ook nog eens knetter gezond!
Lees meer...

De eerste cookie dough bar heeft haar deuren in Rotterdam geopend en we zijn allemaal in de ban van deze lekkernij. Helaas bevat het 'originele' recept ontzettend veel suikers, koolhydraten en meuk! Tijd dus voor een net zo lekkere, maar véél gezondere versie van Monique van der Vloed! En deze keer kun je de oven lekker uit laten!
Lees meer...

Dit compacte amandelbrood zit bomvol goede voedingsstoffen. Het ontvette amandelmeel zorgt wel voor de karakterestieke smaak van amandelmeel, maar is een stuk calorie vriendelijker! 100 gram van dit amandelbrood bevat daardoor slechts 126kcal, maar liefst 16.6 gram proteïne en 9,5 gram vezels! Het bevat dus meer vezels dan een gemiddeld brood uit de supermarkt! 
Lees meer...