Ga terug
koolhydraatarm ijs strawberry cheesecakeijs - sukrin suikervervangers - clubslank

Koolhydraatarm ijs - strawberry cheesecake

Recept afdrukken
Op zoek naar een recept voor koolhydraatarm ijs? Zoek dan niet verder! Dit recept voor koolhydraatarm ijs in de smaak strawberry cheesecake bevat maar liefst 60% minder koolhydraten dan een vergelijkbaar product uit de supermarkt. Een portie bevat slechts 9,6 gram koolhydraten!
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord koolhydraatarm ijs, koolhydraatarm ijs recept, strawberry cheesecake ijs, zomers ijs recept
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 6 uur
Porties 8
calorieën 491

Benodigdheden

  • Steelpannetje
  • Garde
  • Grote kom
  • Spatel
  • Handmixer
  • Cakevorm

Ingrediënten

Gecondenseerde melk

  • 350 ml ongeklopte slagroom
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 100 gram Sukrin Icing
  • 1/8 tl xanthaangom

Aardbeien ‘swirl’

  • 180 gram aardbeien
  • 60 gram Sukrin Icing
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl citroensap

Cheesecake ijs

  • 230 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 365 gram opgeklopte slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 8 koolhydraatarme koekjes

Instructies

  • Doe de boter en slagroom in een pannetje, en voeg de Sukrin Icing en xanthaangum hieraan toe. Breng het al roerend met een garde aan de kook. Verlaag het gas, maar zorg ervoor dat het nog wel licht kookt (je ziet het dan zachtjes ”bubbelen”) Blijf ondertussen het mengsel zachtjes doorroeren. Laat het 20 á 30 minuten zachtjes koken, en blijf regelmatig roeren. Het duurt ongeveer 20 á 30 minuten totdat de gecondenseerde melk dikker begint te worden, en van kleur begint te veranderen (gelig).
  • Haal de pan nu van het gas, en laat de gecondenceerde melk in een kommetje afkoelen. Je zult merken dat de gecondenceerde melk steeds dikker begint te worden naar mate het afkoelt!
  • Pak nu een ander steelpannetje (of was de andere even af), we gaan nu de aardbeien ‘swirl’ maken.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Doe de aardbeien nu in het steelpannetje, en voeg de citroensap, vanille extract en Sukrin Icing hieraan toe. Kook de aardbeien zachtjes, en roer regelmatig totdat het begint in te dikken. Haal het pannetje nu van het vuur, en laat het helemaal afkoelen.
  • Doe nu de roomkaas, vanille extract en de gecondenseerde melk (zorg ervoor dat de gecondenseerde melk helemaal is afgekoeld voordat je het aan de roomkaas toevoegt!) in een grote kom en mix het met een handmixer.
  • Klopt in een andere kom de slagroom lobbig, (dus niet stijf).
  • Voeg nu lepel voor lepel het roomkaas mengsel toe aan het slagroom, en roer het voorzichtig door elkaar. Dit doe je het beste met een spatel.
  • Verkruimel de koekjes. Dit kun je in een keukenmachine doen, of de koekjes in een gesloten boterhamzakje doen en met een deegroller kapot slaan.
  • Pak nu de cakevorm, en verdeel de helft van het ijs in de cakevorm. Verdeel nu de helft van de afgekoelde aardbeien swirl over het ijs, en verdeel daarna de helft van de koek kruimels erover.
  • Vervolgens verdeel je de rest van het ijs erop, en verdeel je ook weer het laatste beetje aardbeien swirl en koekkruimels.
  • Plaats nu de cakevorm in de vriezer.
  • En nu komt het moeilijkste gedeelte: wachten totdat het ijs gegeten kan worden! Vries het ijs in voor ongeveer 5 á 6 uur.
  • Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor je het wil gaan serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.