Ga terug
Suikerarme taaitaai

Suikerarme taaitaai

Recept afdrukken
Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het weer tijd is voor al het lekkere snoepgoed. Taaitaai kan natuurlijk niet ontbreken! Oanh van Oanh's Kitchen heeft deze heerlijke suikerarme taaitaai gemaakt. Zodra deze suikerarme taaitaai in de oven ligt, ruikt je hele huis naar Sinterklaas. Wie wil dat nu niet?!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Diet Diabetic, Gluten Free, Vegetarian
Trefwoord gezonde taaitaai, suikerarme taaitaai
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 stuks
calorieën 145
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 15 gram gesmolten roomboter
  • 50 gram Sukrin Amandelmeel
  • 35 gram vanille eiwitpoeder
  • 1 ei
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • 1 snufje kardemom
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1/4e theelepel xanthaangom
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
  • Schep het mengsel in vershoudfolie, sluit het af en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven op 180c.
  • Verdeel het mengsel in 4 taai taai vormen op een bakmatje.
  • Bak de taai taai ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.