Ga terug
Chocoladetaart - Sukrin Suikervervangers

Suikerarme chocoladetaart

Recept afdrukken
Als je dacht dat een chocoladetaart niet binnen een gezonde levensstijl past, heb je het mis! Wij hebben namelijk een suikervrije bakmix in ons assortiment met een verlaagd gehalte aan koolhydraten! Deze bakmix is een het perfecte ingrediënt voor een suikerarme chocoladetaart die past binnen jouw gezonde levensstijl, waarvan jij kunt genieten zonder schuldgevoel!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Diet Diabetic
Trefwoord gezonde chocoladetaart, suikerarme chocoladetaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 1 taart
calorieën 375
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Chocoladetaart

Icing

  • 300 gr light roomkaas (Philadelphia)
  • 5 eetlepels (plantaardige) boter
  • 5 eetlepels Sukrin icing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 C. Voeg de Sukrin Bakmix in een grote kom en voeg 30 gram cacaopoeder, 45 gram Sukrin Gold, 150 ml water, 4 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Mix dit goed door met een garde/mixer.
  • Giet het mengsel in een ingevette taartvorm (Gizem gebruikte een bakvorm met een diameter van 26 cm, om een hogere cake te krijgen kun je gebruik maken van een bakvorm met een kleinere diameter.
  • Bak de cake voor ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
  • Maak ondertussen de icing door de roomkaas, boter, Sukrin icing, vanille extract en citroensap te mixen tot een geheel. Bewaar deze in de koelkast.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de cake gaat snijden.
  • Snijd de cake door midden en besmeer met de icing. Herhaal dit ook op de bovenste laag. Je kunt er eventueel pure chocolade nibs gebruiken voor de tussenlaag en erop. Let op: dit bevat wel suiker!
  • Versier naar wens