Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een kom totdat je pieken kunt maken met de eiwitten. Zodra je de kom ondersteboven kunt houden en de eiwitten in de kom blijven zitten, is het eiwit goed geklopt. Zet de kom in de koelkast.
Mix het eigeel met kokosbloesemsuiker in een andere kom en voeg het amandelmeel, zout en baksoda toe. Mix even goed door elkaar.
Pak de eiwitten erbij en spatel dit heel voorzichtig bij het eigeelmengsel. Roer heel voorzichtig erdoorheen.
Verdeel het beslag over de bakplaat en zorg ervoor dat het overal zo'n 2 cm hoog is. Bak dit voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat het goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
Wanneer het afgekoeld is, kun je het in stukjes snijden of met een glas of ring cirkels uit de koeklaag drukken die je in glazen kunt doen.
Wanneer de koek aan het afkoelen is, kun je het mascarponemengsel maken. Dit doe je door de mascarpone, rijststroop, slagroom en 6 eetlepels Amaretto in een kom te kloppen en er met de mixer een dik mengsel van te maken.
Voeg eventueel nog wat rijststroop of Amaretto toe.
Roer alles goed door elkaar.
Snij de koek in stukken of maak rondjes uit de koek met glazen.
Vul de glazen met de ronde koeklaag. Schep hier 2 eetlepels koffie en 2 eetlepels Amaretto op en schep vervolgens een deel van het mascarponemengsel erop.
Herhaal dit totdat het glas vol is. Eindig altijd met het mascarponemengsel. Je kunt dit tot een dag in de koelkast bewaren.
Strooi er voordat je de tiramisu serveert nog wat cacaopoeder erover en eventueel wat gehakte nootjes.