Ga terug
suikervrije en glutenvrije pittenkoeken

Suikervrije & glutenvrije pitten koeken

Recept afdrukken
Wat een heerlijk origineel recept van Monique van der Vloed is dit weer zeg! Puur genieten en zeer eenvoudig te maken. De bananen en de vele pitten in deze koekjes zorgen ervoor de deze koeken super goed vullen en je buik zal je ook dankbaar zijn voor al die vezels! Ideaal koekjes dus om je dag mee te beginnen.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord glutenvrije pitten koeken, suikervrije pitten koeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 10 koeken
calorieën 268
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 2 flinke el Sukrin+
  • 2 bananen
  • zonnebloempitten voor de garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pureer de bananen samen met de andere ingrediënten tot een gladde massa. Dit gaat het beste met een keukenmachine, maar heb je deze niet dan lukt het met een beetje geduld en een staafmixer ook wel.
  • Schep 10 bergjes op de bakplaat en maak er ronde platte koeken van.
  • Bestrooi er nog wat zonnebloempitten overheen. Druk lichtjes in de koeken.
  • Bak de koeken in ongeveer 25-30 minuten gaar. Blijf goed controleren of ze niet te bruin worden.
  • Laat afkoelen.
  • Genieten!