In de zomer is er eigenlijk niks lekkerder dan een ijsje! Helaas bestaan de meeste ijsjes die je bij de supermarkt of de Italiaan op de hoek haalt vooral uit suiker. En met het mooie weer heb je vaak ook wat minder zin om een warme appeltaart of cake te bakken. Goed idee dus om de keuken in te duiken voor deze heerlijke ijsjes.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord suikervrije ijsjes met pindameel
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 5 minutenmin
Porties 4ijsjes
calorieën 60
Auteur Sukrin
Ingrediënten
150mlGriekse Yoghurt
50mlamandelmelk
3tlSukrin Gold
3tlPindameel
2tlcacao poeder
gesmolten chocolade + zaadjes voor de garnering (optioneel)
Instructies
Meng alle ingrediënten in een kom, totdat je een gladde massa hebt.
Tik een paar keer de bak op het werkblad, zodat de lucht eruit gaat.
Vul de ijsvormpjes met de mix en tik ze nogmaals een paar keer op het werkblad om het laatste lucht te verwijderen.
Stop ze in de vriezer en laat volledig hard worden. Het verschilt per vriezer hoe lang dit duurt. Maar minimaal een paar uur!
Wanneer de ijsjes bevroren zijn kun je ze nog dippen in wat gesmolten chocolade met wat (hennep)zaadjes.