Ga terug
gember stroop koekjes

Gember-stroop koekjes

Recept afdrukken
In de Nederlandse keuken gebruiken wij niet heel vaak gemberwortel en dat is jammer! Want deze wortel geeft zo'n intense en mooi kruidige smaak.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije gember stroop koekjes, suikervrije gember stroop koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 10 koekjes
calorieën 146
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 el Sukrin+
  • 125 gram gedroogde blonde moerbeien
  • rasp van een duimdik stuk verse gemberwortel
  • 200 gram volkoren boekweitmeel
  • 40 gram lijnzaad
  • 10 gram hennepzaad
  • snufje anijspoeder (optioneel)
  • Sukrin FiberSirup Gold

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pureer alle ingrediënten voor de koekjes in de keukenmachine tot een gladde massa.
  • Draai er ronde balletjes uit en druk deze licht plat op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.
  • Laat goed afkoelen, tot ze koud zijn.
  • Schenk op ieder omgedraaid koekje wat stroop, druk er voorzichtig een ander doekje op en laat drogen.