Ga terug
aziatische noodles met sukrin pindasaus

Aziatische Noodles met Pindasaus

Recept afdrukken
Met Sukrin hoef je niet alleen maar zoete dingen te maken. Deze Noodles worden gecombineerd met lekkere groenten en afgemaakt met Pindasaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 porties
calorieën 289
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 1/2 pakje proteïnerijke noodles
  • 200 gram groene bonen
  • 1 ui
  • 2 middelgrote wortels
  • 50 gram taugé
  • sojasaus
  • bosje verse koriander
  • olie om je groenten in te bakken
  • 50 gram Pindameel
  • 15 ml olijfolie
  • sap van een limoen
  • 2 tl rijst azijn
  • 2 tl sojasaus
  • teentje knoflook fijngeperst
  • 2 tl Sukrin:1
  • 2 druppels limoengras essence (optioneel)
  • water

Instructies

  • De saus maak je door alle ingrediënten behalve het water in een kom of pan samen te voegen totdat er een soort 'pasta' ontstaat. Voeg drupje voor drupje het water toe, tot je de gewenste dikte hebt. Je kunt de saus koud of warm serveren. Als je de saus warm wilt serveren kun je deze au bain marie of in een pannetje langzaam verwarmen.
  • Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan totdat hij een beetje glazig ziet.
  • Snijd ondertussen de wortels in kleine dunne reepjes en dop de boontjes.
  • Voeg de wortels en de taugé toe aan je ui en bak nog even.
  • Zet een pan met heet water op het vuur en wacht tot het kookt. Voeg vervolgens de noodles en de boontjes toe en kook in ongeveer 3-4 minuten gaar.
  • Giet de noodles met de boontjes af en laat een beetje afkoelen.
  • Meng de noodles met de overige gebakken groenten en voeg de verse koriander en sojasaus naar smaak toe.
  • Verdeel de noodles met groenten over 3 kommen of borden en giet er nog wat pindasaus overheen.
  • Eet smakelijk!