Ga terug
carrot muffins

Carrot Muffins

Recept afdrukken
Dit keer een heerlijk recept van Monique van der Vloed voor carrot muffins. Carrot cake is normaal al wat een 'gezondere' variant op cake, maar door de suiker te vervangen met bananen en Sukrin+ maak je er wel een heel gezonde lekkernij van!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije carrot muffins, suikervrije carrot muffins, vegan carrot muffins
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 12 muffins
calorieën 221
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 500 gram wortels, schoongemaakt en in stukken
  • 3 bananen
  • 2 el kokosvet of ghee
  • 2 el Sukrin+
  • 125 gram gedroogde blonde moerbeien
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 50 gram volkoren boekweitmeel
  • 1 el wijnsteenbakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet een muffintray klaar en knip uit twee vellen bakpapier vierkante stukjes.
  • Pureer alle ingrediënten voor de muffins in de keukenmachine tot een gladde massa, begin met de wortelen, voeg daarna de rest toe.
  • Vul steeds een vormpje met een velletje bakpapier en schep deze daarna flink vol met je beslag.
  • Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten.
  • Laat afkoelen.