Iedereen houdt van marshmallows en iedereen houdt van chocolade(cake)! Nu worden deze twee hemelse varianten met elkaar gemixt!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Frans
Trefwoord suikervrije chocolade marshmallow taart
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4porties
calorieën 103
Auteur Sukrin
Ingrediënten
5eiwitten
5-6elSukrin
1tlvanille poeder of essence
20gramgeraspte kokos
5blaadjesgelatine (voor een strikt vegetarische variant gebruik je 2 gram agar agar)
2eiwitten
2-3elSukrin Melils
15gramcacao
2blaadjesgelatine (of 0,8 gram agar agar)
10gramkokosrasp (decoratie)
Instructies
Klop de eiwitten stijf met 5 tot 6 eetlepels Sukrin. Voeg daarna de vanille ne kokos toe.
Laat de 5 blaadjes gelatine even weken in koud water en knijp ze daarna goed uit en giet er 100 ml kokend water over.
Giet de gelatine in een dunne straal over de opgeklopte eieren en vouw erdoorheen tot het goed gemixt is. Giet het mengsel in de gewenste vorm en plaats in de koelkast.
Wanneer je agar agar gebruikt, los je deze op in 100 ml water en breng je dit aan de kook. Laat een beetje afkoelen en vouw in de eiwitten, totdat alles goed gemengd is.
Mix 2 eiwitten met 2 tot 3 eetlepels Sukrin Melis. Klop dit stijf.
Mix de cacao en de gelatine of agar agar hier op dezelfde manier in als bij de cake.
Giet over het cakeje en besprenkel met de koksrasp.
Laat zo'n 10 minuten inde koelkast afkoelen. Heb je agar agar gebruikt? Dan hoeft de cake niet per se de koelkast in, want agar agar stolt al bij kamertemperatuur!