Go Back

Knapperige crackers

Ben je 's ochtends niet zo'n fan van brood? Maar wil je wel voldoende vezels binnenkrijgen? Probeer dan eens deze knapperige crackers te maken.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Lunch, Ontbijt
Trefwoord: glutenvrije crackers
Auteur: Sukrin

Ingrediënten

  • 50 gram Sukrin Sesammeel
  • 250 gram havermeel
  • 50 gram Sesamzaad
  • 120 gram zonnebloempitten
  • 50 gram Sukrin Amandelmeel
  • 20 gram lijnzaad of chiazaad of een mix
  • 20 gram Sukrin Fiberfin
  • snufje zout
  • 375 ml water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Mix alle droge ingrediënten eerst met elkaar, houd wat zonnebloempitten apart. Voeg beetje bij beetje het water toe.
  • Laat het deegmix even staan, ongeveer 10 minuten.
  • Verdeel het mengsel dun en gelijkmatig over twee bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel nu de zonnebloempitten die je achtergehouden hebt over het mengsel.
  • Bak ongeveer 10 minuten totdat het mengsel een beetje uitgehard is. Snij vervolgens met een pizzasnijder rechthoekige crackers. Als het goed is, kun je zo'n 16-20 crackers uit dit beslag krijgen.
  • Bak nog eens 20-30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rek. Je kunt de crackers het beste bewaren in een luchtdichte doos.