Binnenkort een feestje? Of zin om eens wat anders op je boterham te smeren? Maak dan eens deze hummus. Door het Sukrinmeel zit deze hummus boordevol proteïne.
Gang Bijgerecht
Keuken Libanees
Trefwoord glutenvrije hummus, suikervrije hummus
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 5 minutenmin
Porties 4porties
calorieën 26
Auteur Sukrin
Ingrediënten
400gramkikkererwten uit blik of pot
30gramSukrin Sesammeel
sap van halve citroen
1teentjeknoflook
scheutjeolijfolie
komijnpoeder of zaadjes naar smaak
paprikapoeder naar smaak
snufje(zee)zout
Instructies
Laat de kikkererwten uitlekken, maar houd een klein beetje van het vocht apart om later toe te voegen.
Doe de kikkererwten, het sesammeel, de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en het zou in een blender of mix met een staafmixer.
Voeg telkens een beetje olijfolie en wat van het overgebleven vocht van de kikkererwten toe.
Doe dit net zolang totdat je een romige en gladde mix hebt.