Ga terug
suikervrije gekarameliseerde walnoten

Suikervrije gekarameliseerde walnoten

Recept afdrukken
Walnoten op zichzelf zijn heerlijk, maar deze gekarameliseerde walnoten zijn nog lekkerder. Het fijne aan dit recept van Foodlies is dat je niet meteen een hoop suiker krijgt wanneer je deze gekarameliseerde walnoten eet. Hierdoor is dit echt de ideale snack voor een filmavondje, voor onderweg of wanneer je ook maar zin hebt!
Gang Tussendoortje
Trefwoord suikervrije gekarameliseerde walnoten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 porties
calorieën 159
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 100 gram walnoten
  • 75 gram kokosolie
  • 25 gram roomboter
  • 1 el Sukrin FiberSirup Gold
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram Sukrin+

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Smelt de boter en kokosolie in een pan. Je kan ook 100 gram roomboter of 100 gram kokosolie nemen. Of het in een andere verhouding mixen.
  • Voeg de Sukrin+ en Sukrin FiberSirup (heb je dit niet, dan kan je ook een eetlepel honing gebruiken) toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de kaneel toe.
  • Neem de pan van het vuur en schep er de walnoten doorheen. Zorgt dat de walnoten allemaal goed bedekt zijn met een laagje boter/Sukrin.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de walnoten op. Heb je nog boter/Sukrin in de pan? Schenk dit dan over de walnoten heen besprenkel eventueel met nog wat extra Sukrin.
  • Bak zo'n 10 tot 15 minuten in de oven en laat goed afkoelen.