Walnoten op zichzelf zijn heerlijk, maar deze gekarameliseerde walnoten zijn nog lekkerder. Het fijne aan dit recept van Foodlies is dat je niet meteen een hoop suiker krijgt wanneer je deze gekarameliseerde walnoten eet. Hierdoor is dit echt de ideale snack voor een filmavondje, voor onderweg of wanneer je ook maar zin hebt!
Gang Tussendoortje
Trefwoord suikervrije gekarameliseerde walnoten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4porties
calorieën 159
Auteur Sukrin
Ingrediënten
100gramwalnoten
75gramkokosolie
25gramroomboter
1elSukrin FiberSirup Gold
2tlkaneel
50gramSukrin+
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C
Smelt de boter en kokosolie in een pan. Je kan ook 100 gram roomboter of 100 gram kokosolie nemen. Of het in een andere verhouding mixen.
Voeg de Sukrin+ en Sukrin FiberSirup (heb je dit niet, dan kan je ook een eetlepel honing gebruiken) toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de kaneel toe.
Neem de pan van het vuur en schep er de walnoten doorheen. Zorgt dat de walnoten allemaal goed bedekt zijn met een laagje boter/Sukrin.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de walnoten op. Heb je nog boter/Sukrin in de pan? Schenk dit dan over de walnoten heen besprenkel eventueel met nog wat extra Sukrin.
Bak zo'n 10 tot 15 minuten in de oven en laat goed afkoelen.