Ga terug
sukrin meringues

Sukrin Meringues

Recept afdrukken
Al eerder schreven we over hoe goed Sukrin binnen een suikervrije levensstijl past en dat je het ook kan eten als je diabetes hebt. Met de producten bak je de lekkerste suikervrije dingen thuis, bijvoorbeeld deze zalige suikervrije meringue's.
Gang Tussendoortje
Keuken Zwitsers
Trefwoord suikervrije meringues, sukrin meringues
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 8 meringues
calorieën 12
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 4 grote eiwitten
  • 90 gram Sukrin Gold
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 130°C.
  • Doe de Sukrin Gold, het snufje zout en de bakpoeder in een kom. Roer dit even door.
  • Voeg 1 voor 1 de eiwitten toe en mix in een mixer tot een stijf en glanzend beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 8 meringue's door met een lepel 8 hoopjes beslag op de bakplaat te leggen.
  • Bak 20 minuten en keer de meringue's dan om.
  • Verlaag de temperatuur naar 100°C en bak nog ongeveer 20 minuten tot ze knapperig zijn en licht beginnen te verkleuren.
  • Doe de oven uit en laat de meringue's goed afkoelen voor je ze opeet.