Ga terug
glutenvrij brood met een notige twist

Glutenvrij brood met een notige twist!

Recept afdrukken
Dit baksel van Monique van der Vloed zit tussen een cake en een brood in. Heerlijk om zo van te genieten en met de zacht notige smaak van het amandelmeel is deze cake/brood zowel lekker met een zoete topping, als met een hartige topping, zoals een beetje kaas.
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Trefwoord glutenvrij notenbrood
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Porties 1 cake/brood
calorieën 96
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 150 gram Sukrin Amandelmeel
  • 100 gram lupine meel
  • 1 el Sukrin FiberFin
  • 4 el Sukrin Gold
  • 10 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 200 ml warm water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier.
  • Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een fijne massa.
  • Stort het beslag in het blik en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak het brood in het midden van de over in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar. Blijf tussendoor controleren.
  • Laat afkoelen en serveer in goede plakken.