Ga terug
glutenvrij knoflookbrood met rozemarijn

Glutenvrij knoflookbrood met rozemarijn

Recept afdrukken
Ideaal brood om op tafel te zetten als je met een paar vrienden of familie gezellig gaat eten. Door het brood al een stuk in te snijden kun je het gemakkelijk breken. Wil je het minder vet? Gebruik dan in plaats van roomboter half vette boter.
Gang Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Trefwoord glutenvrij knoflookbrood, glutenvrij knoflookbrood met rozemarijn
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 1 knoflook brood
calorieën 36
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 250 gram Sukrin Broodmix
  • 250 ml water
  • 30 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 flinke tenen knoflook
  • paar takjes rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Doe de broodmix in een kom en voeg hieraan 250 ml water toe. Kneed met je handen of met een mixer tot je een mooi egaal deeg hebt.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en maak van het deeg een lange baguette van ongeveer 25 centimeter.
  • Maak gleuven in de baguette door er met een mes in te snijden, maar snijd het deeg niet helemaal door!
  • Bak het brood nu ongeveer 25 minuten.
  • Snijd de rozemarijn fijn en kneus de takjes nog wat extra. Meng dit samen met de kleingesneden knoflook met de boter.
  • Haal het brood uit de oven en stop tussen de gleuven de rozemarijn/knoflook boter
  • Bak nog ongeveer 8-10 minuten tot het brood gaar is en mooi goudkleurig wordt.
  • Serveer warm!