Ideaal brood om op tafel te zetten als je met een paar vrienden of familie gezellig gaat eten. Door het brood al een stuk in te snijden kun je het gemakkelijk breken. Wil je het minder vet? Gebruik dan in plaats van roomboter half vette boter.
Gang Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Trefwoord glutenvrij knoflookbrood, glutenvrij knoflookbrood met rozemarijn
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 35 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 1knoflook brood
calorieën 36
Auteur Sukrin
Ingrediënten
250gramSukrin Broodmix
250mlwater
30gramboter op kamertemperatuur
2flinke tenenknoflook
paartakjes rozemarijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de broodmix in een kom en voeg hieraan 250 ml water toe. Kneed met je handen of met een mixer tot je een mooi egaal deeg hebt.
Bedek een bakplaat met bakpapier en maak van het deeg een lange baguette van ongeveer 25 centimeter.
Maak gleuven in de baguette door er met een mes in te snijden, maar snijd het deeg niet helemaal door!
Bak het brood nu ongeveer 25 minuten.
Snijd de rozemarijn fijn en kneus de takjes nog wat extra. Meng dit samen met de kleingesneden knoflook met de boter.
Haal het brood uit de oven en stop tussen de gleuven de rozemarijn/knoflook boter
Bak nog ongeveer 8-10 minuten tot het brood gaar is en mooi goudkleurig wordt.