Ga terug
Bessen cream pie

Bessen cream pie

Recept afdrukken
Het is weer eens tijd om een heerlijke taart te maken! Het recept is niet moeilijk en perfect voor elke gelegenheid. De taart is opgedeeld in een heerlijke bodem en een vulling. Uiteraard helemaal zonder suiker, maar wel zo lekker dat je je vingers er bij op wilt eten!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije taartjes, Suikervrije taartjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 12 Stuks
calorieën 288
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 6 eieren
  • 150 gram Sukrin
  • 100 gram Sukrin amandelmeel
  • 50 gram Sukrin Fiberfin
  • 1 el bakpoeder

Voor de vulling

  • 100 ml bosbessen of bosbessenjam + Sukrin naar smaak
  • 100 ml frambozen of frambozenjam + Sukrin naar smaak
  • 400 ml Room
  • 1 el Sukrin

Voor de topping

  • 400 ml room
  • 1 el Sukrin
  • 600 gram verse frambozen
  • 300 gram verse bosbessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop voor de bodem de eieren los met de Sukrin voor ongeveer 5 minuten lang.
  • Klop hierna de bloem, het bakpoeder door elkaar en meng het vervolgens met het voorgaande mengsel.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het geheel 30 minuten in het midden van de oven.
  • Haal het deeg weer uit de oven en laat het iets afkoelen.
  • Snij het vervolgens horizontaal in drie delen. (Je kan de stukken wat bevochtigen met melk of vruchtensap zodat het niet droog wordt.)
  • Voor de vulling meng je hierna de bosbessen met Sukrin en leg je ze op de bodem.
  • Klop hierna de (slag)room en verspreid deze over het fruit en plaats een gedeelte van de taart erop.
  • Herhaal dit vervolgens met het overige fruit en de slagroom en plaats het laatste gedeelte erop.
  • Bedek tot slot de gehele taart met overige slagroom en versier het met bosbessen en frambozen.
  • Eetsmakelijk en geniet!