Ga terug
Spinazie taart met Fiberfin

Spinazie taart met Fiberfin

Recept afdrukken
Heerlijke hartige spinazietaart. Door bladerdeeg te vervangen met Sesammeel krijgt de taart een heerlijke nootachtige smaak en is hij veel minder vet en bevat veel minder koolhydraten dan andere hartige taarten. De Fiberfin zorgt voor extra vezels. En als je deze taart combineert met een salade heb je een hele complete maaltijd! Natuurlijk ook heerlijk als snack bij een borrel!
Gang Nagerecht
Keuken Grieks
Trefwoord eiwitrijke spinazietaart, koolhydraatarme spinazietaart, Suikervrije spinazietaart, Vegetarische spinazietaart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 1 taart
calorieën 343
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 100 gram Sukrin sesammeel
  • 50 gram Sukrin Fiberin
  • 50 gram boter
  • 100 ml huttenkaas

Voor de vulling

  • 250 gram spinazie
  • 1 ui
  • 100 gram feta
  • 100 ml huttenkaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 100-200 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe het Sukrin Sesammeel, de Fiberfin, de boter en de huttenkaas is een grote kom en kneed tot eeen deeg. Je kunt er ook voor kiezen om een mixer te gebruiken met deeghaken.
  • Kneed het deeg in een lage taartvorm het laat ongeveer een half uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 225 C.
  • Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten.
  • Ondertussen maak je de vulling voor de spinazietaart door de spinazie te koken en deze daarna goed uit te laten lekken. Zorg dat er zo min mogelijk vocht in de spinazie blijft zitten, ander krijg je een hele natte taart.
  • Snijd een uitje fijn en verkruimel de feta. verdeel dit vervolgens over je taartbodem.
  • Mix de spinazie met zout, peper, de melk, eieren en giet dit ook in de taartvorm.
  • Verdeel de geraspte kaas over je vulling.
  • Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten op 225 C.