Heerlijke hartige spinazietaart. Door bladerdeeg te vervangen met Sesammeel krijgt de taart een heerlijke nootachtige smaak en is hij veel minder vet en bevat veel minder koolhydraten dan andere hartige taarten. De Fiberfin zorgt voor extra vezels. En als je deze taart combineert met een salade heb je een hele complete maaltijd! Natuurlijk ook heerlijk als snack bij een borrel!
Doe het Sukrin Sesammeel, de Fiberfin, de boter en de huttenkaas is een grote kom en kneed tot eeen deeg. Je kunt er ook voor kiezen om een mixer te gebruiken met deeghaken.
Kneed het deeg in een lage taartvorm het laat ongeveer een half uur rusten.
Verwarm de oven voor op 225 C.
Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten.
Ondertussen maak je de vulling voor de spinazietaart door de spinazie te koken en deze daarna goed uit te laten lekken. Zorg dat er zo min mogelijk vocht in de spinazie blijft zitten, ander krijg je een hele natte taart.
Snijd een uitje fijn en verkruimel de feta. verdeel dit vervolgens over je taartbodem.
Mix de spinazie met zout, peper, de melk, eieren en giet dit ook in de taartvorm.
Verdeel de geraspte kaas over je vulling.
Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten op 225 C.