Ga terug
Hake met een mediteraans korstje

Hake met een mediteraans korstje

Recept afdrukken
Hake is een heerlijk smakende witvis, die je op verschillende manieren kunt bereiden. Deze keer kiezen we ervoor om de vis een krokant korstje te geven met mediterraanse smaken van olijf, Parmezaanse kaas, basilicum en afgemaakt met amandelmeel. Zo heb je de basis van een heerlijk hoofdgerecht vol met proteïne en natuurlijk glutenvrij en koolhydraatarm!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord eiwitrijke hake, koolhydraatarme hake, Suikervrije hake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 Porties
calorieën 247
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 Hake filets
  • 20 gram Sukrin Amandelmeel
  • 50 gram Olijven mix
  • 30 gram Zongedroogde tomaten
  • 1 handje Basilicumblaadjes
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • kwart Citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Ontvel de hake filets als dit nodig is.
  • Snijd de olijven en de zongedroogde tomaten klein en doe ze in de kom.
  • Mix de amandelmeel door je zongedroogde fijngesneden tomaten en olijven en scheur er de basilicum blaadjes doorheen.
  • Leg de hake filets op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer de bovenkant van de filets in met je mengsel. Dit mag best wel een flinke laag zijn.
  • Strooi er de Parmezaanse kaas overheen.
  • Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Dien de hake op en besprenkel met een beetje citroensap.