Ga terug
Aardbeien taartjes met amandelmeel

Zalige aardbeientaartjes met amandelmeel

Recept afdrukken
Een aardbei is wat ons betreft het lekkerste fruit wat we van eigen bodem kunnen eten. Daarom zijn deze aardbeientaartjes ook zo heerlijk! Het verschil met gewone aardbeien taartjes? Hier zitten 60% minder koolhydraten in en de helft minder calorieën. Binnen een uur zet je deze knappe taartjes al op tafel, aan de slag dus!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Trefwoord Gezonde aardbeientaart, Koolhydraatarme aardbeientaart, Suikervrije aardbeientaart
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 6 taartjes
calorieën 392
Auteur Sukrin

Ingrediënten

Ingrediënten bodem

  • 180 gram Sukrin Amandelmeel
  • 30 gram Sukrin Fiberfin, zorgt voor minder taartkruimels
  • 20 ml kokosmelk scheutje
  • 90 gram Kokosvet
  • 50 gram Sukrin Icing

Ingrediënten vulling

  • 400 ml Gekoelde kokosmelk
  • 50 gram Sukrin Icing
  • 250 gram Aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix het amandelmeel, de fiberfin, het kokosvet en een scheutje kokosmelk door elkaar. Maak er een stevig deeg van.
  • Verdeel het deeg over 4 kleine ingevette taartvormpjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Prik gaatjes in de bodem en koel voor ongeveer 20 minuten. De gaatjes in het deeg zorgen ervoor dat de bodem niet teveel omhoog komt.
  • Bak de bodem 20 minuten in de oven, laat vervolgens afkoelen.
  • Voor de vulling mix je het hardere gedeelte van het blik kokosmelk met Sukrin Icing. Meng totdat je een romige massa hebt. Giet dit mengsel over de afgekoelde taartbodems.
  • Snijd de aardbeien in partjes en leg deze bovenop het kokosroom.
  • Strooi om het helemaal af te maken nog wat Sukrin Icing over je aardbeitjes heen en smullen maar!