Ga terug
zelfgemaakte ontbijtrepen

Zelfgemaakte ontbijtrepen - Goed begin van je dag!

Recept afdrukken
Wil je 's ochtends een goed en gezond ontbijt, maar heb je geen zin in veel gedoe? Dan zijn deze ontbijtrepen gemaakt met Sukrin Sesammeel ideaal! Je kunt een heel stel van tevoren klaarmaken. Zo heb je een voorraadje van deze ontbijtrepen en begin je je dag goed en gezond, zonder al te veel gedoe!
Gang Ontbijt
Trefwoord glutenvrije ontbijtrepen, suikervrije ontbijtrepen, zelfgemaakte ontbijtrepen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 12 ontbijtrepen
calorieën 145
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 600 gram notenmix (ongezout & ongebrand)
  • 150 gram geraspte kokos
  • 200 gram gedroogd en ongesuikerd fruit, rauwe cacao, zaden, etc.
  • 80 ml kokosolie
  • 80 ml amandelboter
  • 50 gram Sukrin Gold
  • 75 gram Sukrin Sesammeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Instructies

  • Week de noten en zaden een nachtje in water met het zout. Spoel de volgende dag goed af.
  • Verdeel de noten op een bakplaat en bak in ongeveer 12-15 minuten op 180°C. crunchy.
  • Verdeel de noten in tweeën. De ene helft maal je in een blender of met een staafmixer tot een glad geheel, de andere helft hak je grof in stukjes.
  • Smelt de amandelboter, kokosolie, Sukrin Gold en Vanille tot de Sukrin Gold is opgelost.
  • Voeg de notenpasta, de gehakte noten, de sesammeel, het gedroogde fruit etc. toe.
  • Meng het geheel goed met elkaar en maak er een grote plak van. Laat dit ongeveer een uur in de koelkast opstijven en snij daarna in 12 repen van ongeveer dezelfde grootte.