Zelf scones maken
Recept afdrukken
Ben je ook zo dol op high tea? Wij wel! Heerlijke chocolade bolletjes, smeuïge brownies, kannen vol thee en natuurlijk scones! Scones kunnen niet ontbreken bij een high tea.
Gang Tussendoortje
Keuken Engels, Schots
Trefwoord glutenvrije scones, suikervrije scones, zelfgemaakte scones
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Porties 10 scones
calorieën 166
Auteur Sukrin
300 gram Sukrin Amandelmeel 60 gram Sukrin Kokosmeel snuf zout 1 1/4 tl bakpoeder 2 el Sukrin:1 100 gram rozijnen (sultanas) 30 gram kokosolie 2 eieren 60 ml kokosmelk 2 el appelazijn
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, zout, bakpoeder en de Sukrin:1.
Mix in een kleine kommetje de 'natte' ingrediënten en voeg deze samen met de sultana's of rozijnen toe aan de droge ingrediënten.
Kneed tot je een mooi gelijkmatig deeg hebt en verdeel het deeg in 8 tot 10 gelijke balletjes die je lichtjes platdrukt op de bakplaat.
Bak voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Heerlijk met deze zelfgemaakte suikervrije jam of besprenkel met wat Sukrin Melis.