Ga terug
hazelnoten rozijn cake

Hazelnoten-rozijnen cake

Recept afdrukken
De hazelnoten in de cake zorgen voor een lekkere crunch en de rozijnen voor een lekker zacht zoetje. Je kunt eindeloos variëren met het fruit en met de kruiden in deze cake. Vervang de rozijnen bijvoorbeeld eens met dadels en voeg wat kardemom en speculaaskruiden toe voor wat extra pit!
Gang Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije hazelnoten rozijn cake, hazelnoten rozijn cake, suikervrije hazelnoten rozijn cake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 10 plakjes
calorieën 195
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram Sukrin Gold
  • 150 gram zachte boter
  • 250 gram suikervrije appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 150 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte hazelnoten
  • 50 gram Sukrin Sesammeel
  • 75 gram Sukrin Amandelmeel
  • Sukrin Melis ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Klop de eieren met de Sukrin Gold totdat je een schuimige massa hebt.
  • Klop de zachte boter erdoorheen en voeg de appelmoes toe.
  • Meng de droge ingrediënten voordat je deze aan je mengsel toevoegt.
  • Doe de rozijnen erdoor.
  • Giet het beslag in een cakeblik dat je goed ingevet hebt.
  • Bak voor ongeveer een uur op de bodem van de oven. Je kan testen of de cake gaar is door er een lange satéprikker in te steken. Als deze zonder beslag uit de cake komt, is je cake gaar!
  • Laat de cake afkoelen voordat je 'm uit het blik haalt.
  • Strooi wat Sukrin Melis over je cake en hij is helemaal af!
  • De cake kun je het beste in een luchtdichte doos bewaren.