Ga terug
chocolade mousse cake

Chocolade Mousse Cake

Recept afdrukken
Lekker genieten van een chocolade mousse cake of van een chocolade ijs cake? Lees snel hoe je deze cake kunt maken. Je kunt onbezorgd genieten van deze heerlijke cake. Hij is namelijk zoals je van ons gewend bent suikervrij, glutenvrij en daarmee helemaal verantwoord!
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Trefwoord glutenvrije chocolade mousse cake, suikervrije chocolade mousse cake
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 cake
calorieën 325
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 90 gram Sukrin+
  • 120 gram fijngemalen hazelnoten of fijngemalen amandelen
  • 150 gram chocola (eigen keuze)
  • 1 tl tarwemeel
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 5 eigelen
  • 80 gram Sukrin Melis
  • 1/2 tl ongezoet cacaopoeder
  • 200 gram chocola (eigen keuze)
  • 5 dl slagroom

Instructies

  • Voor de cake:
    Voorverwarm de oven op 175°C.
  • Klop de eiwitten totdat je een meringue hebt en roer voorzichtig Sukrin+ erdoorheen
  • Hak de chocolade totdat het fijntjes is en voeg dit samen in de meringue met fijngemalen hazelnoten, amandelen, tarwemeel en bakpoeder. Meng alles goed samen.
  • Strooi bakpoeder aan de zijkanten van je springvorm en vet de randen in met boter of margarine (bakpapier aan de onderkant).
  • Giet het beslag in de springvorm en bak het voor 35-40 minuten.
  • Als de cake klaar is, laat het afkoelen.
  • Haal de cake uit de vorm en haal het bakpapier weg.
  • Maak de springvorm schoon en leg de cake/taartbodem weer terug erin.
  • Voor de mousse:
    Klop de eidooiers samen met Sukrin Melis luchtig door (sabayon).
  • Meng cacao en vanillesuiker/-poeder samen en zeef het in het sabayonmengsel.
  • Laat de chocolade smelten via au bain-marie en roer voorzichtig een paar eetlepeltjes slagroom erdoorheen tot het een mooi mengseltje is.
  • Zodra de chocolade volledig gesmolten is, kun je het van het vuur afhalen.
  • Mix de gesmolten chocolade met het eigeel mengsel.
  • Klop de slagroom op en meng het rustig door het mengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het mengsel van chocolade en eigeel over de cake/taartbodem en plaats het in de koelkast om af te koelen. Als je ijstaart wilt, zet de taart dan in de vriezer. Wanneer je het wilt serveren, haal het 10 à 15 minuten van tevoren eruit zodat het makkelijk is om te snijden.
  • Enjoy!