Ga terug
Brownies met karamel en zeezout

Brownies met caramel & zeezout

Recept afdrukken
Dit recept komt hoogstwaarschijnlijk bij je favoriete recepten te staan. Deze brownies zijn super lekker! Je hebt voor dit recept niet eens zoveel ingrediënten nodig, zo bevat de caramellaag slechts room, zeezout en Sukrin FiberSirup Gold.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije karamel zeezout brownies, karamel zeezout brownies, suikervrije karamel zeezout brownies
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 10 stuks
calorieën 194
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gram Sukrin Chocolade
  • 35 gram (room)boter
  • 2-3 el Sukrin Gold
  • 1-2 el cacao
  • 1 tl vanille essence
  • 3 flinke el Sukrin Fibersirup Gold
  • 370 ml room
  • beetje zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Smelt de boter met de chocolade. Dit kan au bain marie, maar gaat ook prima in de magnetron. Zorg dat het niet te heet wordt!
  • Klop de eieren luchtig samen met de Sukrin Gold. Voeg daarna ook de overige ingrediënten van het brownie mengsel toe.
  • Giet het beslag in een kleine ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak zo'n 12-14 minuten. Verwijder daarna uit de oven en laat afkoelen.
  • Wanneer de brownie in de oven staat begin je met de karameltopping. Zet hiervoor een pannetje op het vuur en voeg de room en de Sukrin Fibersirup Gold toe. Laat zo'n 45 minuten sudderen in een pan tot deze is ingedikt.
  • Schenk de karamel over de ietwat afgekoelde brownie en wacht tot deze een beetje is afgekoeld. Verdeel er dan gelijkmatig wat snippers grof zeezout over.