Go Back

Raw Chocoladetaart

Als jij een chocolade liefhebber bent dan is deze raw chocoladetaart echt iets wat jij moet proeven! Gemakkelijk en snel gemaakt. Heerlijk in combinatie met rood fruit en past in een glutenvrij dieet. Geniet ervan op een rustige zondagmiddag.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Nagerecht
Trefwoord: glutenvrije chocoladetaart, raw chocoladetaart, suikervrije chocoladetaart
Porties: 1 taart
Auteur: Sukrin

Ingrediƫnten

  • 130 gram cacao
  • 50 gram haver
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 tl vanillepoeder of vanillesuiker
  • 12-15 grote dadels
  • 1 snufje zeezout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 140 gram kokosmelk
  • 110 gram kokosolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • 45 gram FiberSirup Gold
  • 250 gram suikervrije pure chocolade

Instructies

  • Begin met de bodem. Gooi alles behalve de dadels in een blender en maal alles tot een fijne textuur.
  • Voeg de dadels toe en blijf het mixen totdat het een dikke kleverige consistentie is.
  • Pak een cakevorm van ca. 20 cm en zet er bakpapier in.
  • Voeg het beslag aan de onderkant en zijkant van de cakevorm en laat het afkoelen in de vriezer.
  • In de tussentijd zet je kokosmelk en kokosolie in de pan totdat het begint te koken.
  • Snij de chocola in kleine stukjes en zet het in een kom.
  • Giet de kokosmelk hierover heen en laat het voor 2 minuten staan.
  • Roer dit mengsel totdat alle chocola gesmolten is.
  • Voeg cacaopoeder, FiberSirup Gold en vanillepoeder in de chocolade mengsels en mix alles goed samen.
  • Giet de mix in de cakevorm waar de bodem al in zit.
  • Zet het in de vriezer totdat de chocoladeganache hard is geworden.
  • Enjoy!