Ga terug
bananenbrood met rozijnen

Bananenbrood met rozijnen

Recept afdrukken
Dit recept voor bananenbrood van Foodlies is heerlijk om je dag mee te beginnen, maar ook ideaal als lunch of als snack voor wanneer je stevige trek hebt! Het brood is gebakken met amandelmeel en is helemaal glutenvrij.
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrij bananenbrood, suikervrij bananenbrood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 1 bananenbrood
calorieën 147
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 100 gram Sukrin Amandelmeel
  • 50 gram Boekweitmeel (of andere meel naar keuze)
  • 25 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 25 gram Sukrin+
  • 2 el melk
  • 75 gram walnoten
  • 2 el kaneel
  • snuf zout
  • 1/2 el koek- en speculaaskruiden
  • kokosolie om het bakblik mee in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Hak de walnoten grof.
  • Meng eerst het amandelmeel met het boekweitmeel, de havermout, bakpoeder, de Sukrin+, de walnoten, kaneel, koek- en speculaaskruiden met elkaar (kortom alle drogen producten exclusief de rozijnen).
  • Klop de eieren los in een aparte kom en voeg de melk toe.
  • Prak de bananen en voeg deze toe aan je 'natte mengsel'. Meng goed met elkaar.
  • Voeg nu langzaam de mix van droge producten toe. En meng tot een glad beslag zonder klontjes.
  • Vet een bakblik in met een beetje kokosolie en stort het beslag in het bakblik.
  • Strooi de rozijnen eroverheen en druk zo nodig lichtjes aan.
  • Bak ongeveer in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Je kunt controleren of het bananenbrood klaar is door met een lange satéprikker erin te prikken en te controleren of deze droog terugkomt.