Ga terug
gekarameliseerde amandelen

Gekarameliseerde amandelen

Recept afdrukken
Het roosteren van amandelen versterkt de smaak. Je huis zal heerlijk ruiken naar de geur van geroosterde noten. Amandelen zijn natuurlijk altijd lekker, maar nog lekkerder gekarameliseerd (zonder extra calorieën!)
Gang Tussendoortje
Trefwoord gekarameliseerde amandelen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 250 gram
calorieën 113
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen
  • 90 gram Sukrin Gold
  • 25 ml water
  • 1 el boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verspreid de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 10 minuten.
  • Zet een pan met water op het vuur. Voeg de Sukrin Gold toe. Wacht tot het mengsel kookt en voeg de amandelen toe.
  • Laat koken op medium vuur tot het een bruin en dik mengsel is geworden.
  • Voeg de boter toe en kook nog een paar minuten, tot de amandelen glinsteren.
  • Zet het vuur uit en schep de amandelen over een bakplaat.
  • Laat de amandelen afkoelen.